Malezija: Langkawi

Otok Langkawi je popoln kraj za oddih, raziskovanje in uživanje ob več kot odlični hrani. Uradni naziv Langkawija je kar »Langkawi, dragulj območja Kedah« in mnogi bi se strinjali, da je ta naziv popolnoma upravičen že samo zaradi prelepih peščenih plaž otočja.

Sunset at Pantai Cenang

O otoku Langkawi lahko slišite veliko legend, ena najbolj zanimivih je o princesi Mahsuri, ki je bila zaradi svoje lepote po krivem obdolžena prešuštva. Tik preden so jo usmrtili je preklela otok za sedem dolgih generacij. Ob usmrtitvi je kot dokaz njene nedolžnosti začela liti bela kri, ki je tudi plaže Langkawija spremenila v peščeno bele. Po sedmih generacijah nesreče je otok zaživel kot popolna turistična atrakcija.

Pantai Cenang, Malezija Langkawi

Pantai Cenang

Pantai Cenang je najbolj znana, dva kilometra dolga peščena plaža. Kot se za vse peščene plaže spodobi, tudi tu lenobno namakanje v vodi ali aktivno preživljanje časa ob vseh možnih vodnih športih ni izjema. Ne manjka niti odličnih restavracij, ki so le nekaj korakov stran od plaže. Najina najljubša je bila zagotovo Warung DE Cenang (prej znana kot Warung pak tam corner).

Pantai Cenang

Izposoja motorčka in raziskovanje otoka vsekakor sodi pod obvezen del preživljanja čudovitega časa na tem otoku. Podajte se do znamenitega trga z velikanskim kipom orla, ki simbolizira otok. Nama žal zaradi dežja, ki naju je sredi poti ujel, ni uspelo.

Langkawi beach

Langkawi SkyBridge

Eno izmed turističnih doživetij je zagotovo obisk Langkawi SkyBridge-a. SkyCab te popelje na cca. 15 minutno vožnjo do vrha 708 m visoke gore Machinchanga, kjer te čaka spektakularni razgled in strašni, ukrivljeni most. Ker čutiš rahle tresljaje se ti znajo malce omehčati tudi kolena, drugače pa je kljub vsej gneči vsekakor vredno obiska, saj je razgled resnično neverjeten.

Langkawi Skybridge
Langkawi Skybridge
Langkawi Skybridge

Telaga Tujuh ali Seven wells

Popoln kraj za osvežitev! Na vrhu slapa so naravni bazenčki napolnjeni z malce bolj hladno (za nekatere ledeno hladno) vodo, ki pa so ob vročem vremenu še kako zaželjeni. Gladke skale so tudi idealen naravni tobogan, ki ga lahko preizkusite tisti bolj pogumni. Kar je najbolje – ni pretirane gneče, tako da lahko resnično uživate v naravnih bazenih obdani z džunglo! Ob spustu dol pa se vsekakor podajte ob vznožje slapa, kjer je neverjetno sproščujoče vzdušje.

Telaga Tujuh Seven wells
Telaga Tujuh Seven wells Langkawi
Langkawi waterfall

Vsekakor otok vreden obiska. Kateri otok pa je vam najbolj ostal v spominu?
In ne pozabite … Ostale objave o Maleziji si lahko preberete TUKAJ.

Morda vam bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor