Stroški potovanja: Singapur in Malezija

V kolikor planirate potovanje v azijske države, vas zagotovo zanimajo predvideni stroški potovanja. Ti običajno zajemajo prevoze, nočitve, hrano, izlete ter vstopnine, sami spominki pa so stvar vsakega posameznika in niso všteti v tem planu. Stroški potovanja Singapur in Malezija so opravljeni na podlagi dejanskega 14-dnevnega potovanja, vsakodnevnega zapisovanja stroškov in veljajo za 2 osebi.

Stroški potovanja: Malezija
Stroški potovanja: Singapur

V nadaljevanju si lahko podrobneje preberete vse o stroških povezanih s potovanjem v Singapur in Malezijo, na koncu pa vas čaka še strošek celotnega potovanja.

PREVOZI

Letalski
Zagreb – Singapur – Kuala Lumpur – Zagreb960,00 €
Melaka – Penang23,00 €
Penang – Langkawi31,00 €
Langkawi – Kuala Lumpur27,00€

Za glavni let sva tokrat izbrala škarjast let iz Zagreba v Singapur ter povratek iz Kuala Lumpurja v Zagreb. Letela sva z letalsko družbo Qatar Airways.
Za notranje lete po Maleziji sva izbrala letalsko družbo AirAsia, kajti vsi leti so bili cenovno ugodni in brez zamud. Karte sva kupila približno en mesec pred potovanjem.

Avtobusni
Singapur – Melaka23,00 €
Letališče Penang – George Town (povratna)3,00 €
George town mestni avtobus (vožnja 1,3€)1,30 €
Letališče KLIA2 – KL Center6,00 €
KL  center – Letališče KLIA17,00 €

Singapur – Melaka
Iz Singapurja v Malezijo sva potovala z avtobusom, saj je bila to najugodnejša opcija pa tudi pot ni predolga. Karte sva rezervirala na spletni strani TUKAJ. Izbrala sva VIP avtobus, ker ima več prostora med sedeži, torej je tudi prevoz bolj udoben. Prečkanje meje med Singapurjem in Malezijo poteka brez posebnosti, saj državljani Slovenije ne potrebujemo vize. Avtobus pripelje direktno na postajo Melaka Sentral.

Letališče Penang – George Town (povratna)
Za pot od letališča do George Towna sva izbrala najbolj ugodno možnost: avtobus številka 401E. Vožnja traja približno 30 minut. Več o možnostih prevoza pa si lahko preberete na spletni strani letališča TUKAJ.

Letališče KLIA2 – KL Center in KL  center – Letališče KLIA1
Najugodnejša povezava do centralne postaje je z avtobusom Skybus. Vožnja traja približno eno uro. Več informacij…

Podzemna
KL6,00 €

Vse informacije o javnih prevozih po Kuala Lumpurju.

Taxi
Melaka avtobusna – hotel5,00 €
Melaka hotel – letališče9,00 €
Langkawi letališče – hotel7,00 €
Hotel Langkawi – letališče11,00 €

Taxi prevoze sva koristila takrat, ko ni bilo drugih možnosti prevoza. Načeloma so dražji kot javni prevoz, za ceno pa je potrebno barantati. Posebnost: nočne tarife so skoraj 2x dražje.

HRANA IN PIJAČA

Hrana in pijačaCena
Hrana150,00 €
Pijača70,00 €

Zajtrki so bili večinoma vključeni v nočitve, kadar te možnosti ni bilo pa sva zajtrk kupila v trgovini ali pekarni. Kosila in večerje so bile večinoma lokalna hrana na ulici in na nočnih marketih. Priznava, v Kuala Lumpurju enkrat ali dvakrat celo fast food.
Pijača je bila večinoma kar voda, saj v tisti vročini kar zlahka dehidriraš ter brezalkoholne pijače. Tu pa tam ob in po večerji tudi kakšno pivo ali dva.

NOČITVE

NočitveCena
Singapore 2x77,00 €
Melaca 2x24,00 €
George Town 2x41,00 €
Langkawi 4x82,00 €
Kuala Lumpur 2x127,00 €
Kuala Lumpur 1x21,00 €
Hotelske takse (gotovina)18,00 €

Singapur
Wink Capsule Hostel se nahaja v Kitajski četrti v Singapurju. Od postaje podzemne železnice je oddaljen približno 200 metrov in je dobro izhodišče za raziskovanje mesta. Bivala sva v zasebni sobi, ki pa je bila precej majhna in brez oken. Kopalnice in stranišča so bila skupna. Zjutraj je bil na voljo brezplačni osnovni zajtrk (toast, marmelada, kosmiči…). V hotelu nudijo tudi shrambo za prtljago, če v hotel prispete preden je možen check-in. Z hostlom sva bila zadovoljna saj je bil čist in na odlični lokaciji.

Melaka
Iz The Explorer hotela v Melaki so bile vse znamenitosti dostopne peš. Tik ob hotelu se nahajajo nakupovalni centri, kjer lahko opravite vse nakupe. Hotel je dokaj velik in sobe zelo prostorne. Žal pa v hotelu zajtrk ni na voljo.

George Town
Hotel je od glavne avtobusne postaje (Komtar bus terminal) oddaljen 10 minut hoje. Nahaja se v starem delu mesta, ki je pod UNESCO zaščito. V nočitev je bil vključen zajtrk in zastonj kavo čez cel dan, kar je za odvisneže od kave izredno pomembna informacija. Na strehi se odpre čudovit pogled na mesto in hotel je pravzaprav res super. Na voljo imajo tudi pranje perila, v koliko vam ravno v tem času primanjkuje čiste oprave za nove dogodivščine.

Langkawi
Na Langkawiju sva nočila v bungalovih, ki so od plaže oddaljeni približno 5 minut hoje. Zajtrk je bil možen samo proti doplačilu. V hotelu so imeli na voljo izposojo skuterjev, kar vam bo prišlo prav, saj se raziskovanje otočka res izplača.

Kuala Lumpur
V Kuala Lumpurju sva najprej bivala v apartmaju, o katerem si lahko več preberete v TEJ OBJAVI, druga nastanitev pa je bila v bližini postaje KL Sentral, kjer nisva prespala, temveč je bila samo odlično izhodišče za zadnji izlet do Thean Hou templja in nato pot na letališče.

OGLEDI

OglediCena
Kuala Lumpur Bird Park28,00 €
KL Aquaria31,00 €
Singapore Zoo42,00 €
Langkawi Sky Bridge26,00 €
Kek Lok Si temple1,00 €

Več o posameznih ogledih in znamenitostih si lahko preberete v objavah: SINGAPUR in MALEZIJA.

OSTALO

OstaloCena
Sim (SIN + MAL)10,00 €
TOURIST PASS Singapore 3 dni27,00 €
Pranje perila5,00 €
Najem skuterja Langkawi 3 dni + bencin17,00 €
Parking Zagreb 14 dni68,00 €
Zavarovanje Coris55,00 €

Sim kartica
Sim kartico sva najprej kupila na letališču v Singapurju. V Maleziji pa v Melaki v nakupovalnem centru. Mobilni podatki so dobro delovali skozi celotno potovanje.
Tourist pass
Kartico lahko uporabljate za vse javne prevoze po Singapurju. Več informacij najdete TUKAJ.
Najem skuterja – Langkawi
Skuter sva najela v hotelu za 3 dni. Za najem potrebujete vozniško dovoljenje.
Parkiranje Zagreb
Avto sva za 14 dni parkirala na zasebnem parkirišču, ki je ograjeno in pod video nadzorom. Nudijo prevoz do in z letališča. Več informacij TUKAJ.

Strošek 14-dnevnega potovanja za dve osebi je znašal cca. 2.040 €.

Morda vam bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor