Malezija: Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, prestolnica Malezije, vas zlahka obda z občutkom prenasičenosti, a hkrati najdete tu tudi kotičke, ki vas ponesejo v oazo miru. Visoki nebotičniki, osupljivi razgledi, neverjetna arhitektura, polna nakupovalna središča, gozd sredi velemesta … Vse to je Kuala Lumpur!

V nadaljevanju nekaj glavnih znamenitosti, ki sva si jih ogledala v Kuala Lumpurju, nekaj pa sva si jih pustila še za drugič 😉

Petronas Towers

Zagotovo najbolj znana znamenitost Kuala Lumpurja je zgradba Petronas Towers. Dva visoka dvojčka povezana z mostom. Ko sta v večernem času osvetljena, sta še toliko bolj prefinjena in mogočna. Načeloma poslovna zgradba, ki pa omogoča tudi turistične oglede na mostu, ki povezuje dvojčka in opazovalni ploščadi v šestinosemdestem nadstropju.

Kuala Lumpur Petronas Towers

KLCC Park

Če želite najlepši razgled na Petronas Towers s tal, potem je KLCC Park idealen kraj za vas. Sprehodite se in najdite najlepšo točko za fotografiranje, opazujte mimoidoče, najdite svoj prostor ob fontani in si odpočijte.

Kuala Lumpur KLCC Park

Aquaria KLCC

Ko se že potepate okoli Petronas Towers in KLCC parka, zavijte še v Aquaria KLCC. Sicer moj prvi obisk akvarija do sedaj in je morda navdušenje zato bilo toliko večje, ampak izkušnja definitivno nepozabna, občutki neverjetni … Sprehod skozi podvodni tunel, kjer okoli tebe plavajo majhne in velike ribe in kjer imaš občutek, da se te bodo vsak čas začele dotikati in boš zaplaval z njimi.

Kuala Lumpur Aquaria KLCC
Kuala Lumpur Aquaria KLCC
Kuala Lumpur Aquaria KLCC

Menara Tower

Menara Tower je telekomunikacijski stolp s prav posebno obliko, ki je ponoči še toliko bolj zanimiv zaradi veličastnega spreminjanja barv. Do stolpa vodi (čeprav ni ravno videti) pot po hribu navzgor, kar je v peklenski vročini resnično pravi zalogaj. V kolikor greste v notranjost stolpa si lahko privoščite luksuzno kosilo ali večerjo v vrteči se restavraciji z neverjetnim razgledom na Kuala Lumpur ali pa se odpravite le na opazovalno ploščad.

KL Forest Eco Park – Canopy Walkway

Če ste že ravno v bližni Menara stolpa potem se vam bo zagotovo prilegel sprehod skozi gozd. Pa ne čisto navaden sprehod – ne boste hodili po tleh. Hej, skoraj kot Pot med krošnjami na Rogli 😉

Kuala Lumpur KL Forest Eco Park – Canopy Walkway
Kuala Lumpur Menara Tower

KL Bird Park

Če sem povsem iskrena, lahko obisk tega parka preskočite v kolikor ste v stiski s časom, ker navsezadnje niti ni toliko osupljiv. Lepo urejen, vidiš kar nekaj ptic, ki prosto letijo okoli – a mu manjka nekaj, kar bi ustvarilo nepozabno izkušnjo.

Kuala Lumpur KL Bird Park

Thean Hou Temple

Kitajski tempelj postavljen v čast božanski kraljici Thean Hou naj bi bil eden izmed lepših v Maleziji. Ponuja prelep razgled na Kuala Lumpur in je predvsem kičast, a vseeno vreden ogleda.

Kuala Lumpur Thean Hou Temple
Kuala Lumpur Thean Hou Temple
Kuala Lumpur Thean Hou Temple
Kuala Lumpur Thean Hou Temple

Batu caves

Malce izven Kuala Lumpurja lahko najdemo znameniti kompleks jam, ki velja za najbolj sveti kompleks v hinduizmu. Množica turistov, ljubke opice, pisane stopnice, skrivnostne jame. Kot vsepovsod drugje, dekleta ne smejo imeti odkrita kolena in si morajo obvezno izposoditi rute na začetku pisanih stopnic – proti plačilu seveda. Temple cave je glavna jama in edina za katero ni potrebno plačilo vstopnine. Najlažja pot do sem je z KTM Komuter vlakom, katerega končna postaja je postaja Batu Caves.

Kuala Lumpur Batu Caves
Kuala Lumpur Batu Caves
Kuala Lumpur Batu Caves
Kuala Lumpur Batu Caves
Kuala Lumpur Batu Caves
Kuala Lumpur Batu Caves
Kuala Lumpur Batu Caves
Kuala Lumpur Batu Caves

The Face Suites ali najlepši razgled z infinity bazenom

Običajno spiva v hotelih, ki imajo dobro oceno v primerjavi s ceno in so več kot odlična izhodiščna točka za najina potepanja. A kolikokrat v življenju boš imel priložnost, da preživiš nočitev ali dve v glavnem mestu Malezije z neverjetnim razgledom in to kar iz bazena? Ja, zato sva se odločila da namesto, da dajeva denar za vstopnino na Menara Tower in Petronas Towers od koder je neverjeten razgled, ta denar porabiva za nočitve v znamenitem hotelu The Face Suites z dostopom do infinity bazena. Znotraj The Face Suites hotela je več zakupnikov apartmajev, midva sva izbrala takrat najcenejšega The Platinum Suites by LUMA (cena takrat je bila cca. 65 € na noč).

Kuala Lumpur The Face Suites infinity pool
Kuala Lumpur The Face Suites infinity pool
Kuala Lumpur The Face Suites infinity pool

V Kuala Lumpurju je za videti še cela kopica stvari in tudi v planu sva jih imela kar nekaj več, a ko si tam, v tisti neznosni vročini, se včasih pač odločiš da je osvežilna pijača in posedanje v parku ali čiliranje na vrhu hotela z božanskim razgledom več kot dovolj dobro.
Ostale objave o Maleziji si lahko prebereš TUKAJ.

Morda vam bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor