Tajska: Chiang Rai

Chiang Rai je mestece na severu Tajske in za mnoge je le odskočna deska za nadaljnje popotovanje, kljub temu pa se splača ustaviti v mestu Chiang Rai in si ga ogledati, če nič drugega zaradi znamenitega Belega templja (Wat Rong Khun).

Iz Bangoka v Chiang Rai sva se odpravila z nočnim avtobusom. Karte sva rezervirala že pred časom in sicer preko spletne strani 12go Asia. Na avtobusni postaji sva na okencu, ki je bil napisan na rezervaciji prevzela karte. S postaje Mo Chit Bus Terminal v Bangkoku smo štartali ob 20:30. Vožnja naj bi trajala do 9:30 naslednjega dne, vendar smo v Chiang Rai prispeli dve uri prej. Končna postaja avtobusa je bila Chiang Rai Bus Terminal 2.

Na avtobusni postaji sva se s tuk tuk-om odpravila do Belega templja Wat Rong Khun, ki je od tam oddaljen približno 15min.

Beli tempelj – Wat Rong Khun

Čisto malce izven mesta Chiang Rai se nahaja znameniti budistični Beli tempelj Wat Rong Khun, do katerega se poda množica turistov zaradi njegove lepote. Če sem iskrena sem pričakovala veliko večji tempelj, a zato njegova posebna arhitektura nikakor ni razočarala. Ob prvih sončnih žarkih, ki so posijali nanj je bil tempelj videti resnično čarobno. Obdan z vodo, v katere odsev se ujame njegova veličastnost. Da prideš do templja, moraš prečkati ozek most ob katerem se nahaja množica trpečih iztegnjenih rok direktno iz pekla, ki simbolizirajo želje.

Chiang Rai White temple
Chiang Rai Wat Rong Khun
Wat Rong Khun
Chiang Rai Wat Rong Khun
Chiang Rai Wat Rong Khun

Iz Belega templja Wat Rong Khun sva se z Songthaews (terenski auto/tovornjaček taxi, ki si ga deliš z ostalimi popotniki) odpravila  še do Blue templja. Vožnja je trajala približno 30min.

Modri tempelj – Wat Rong Suea Ten

Modri tempelj je vsekakor manj znan, kot zgoraj omenjeni Beli tempelj, zato je tudi turistov v njegovi bližini veliko manj. Nahaja se na območju, kjer so pred davnimi časi kraljevali tigri in tudi ime templja je v povezavi s tigri (v angleškem prevodu “House of the dancing tiger”)  in prav nič z modro barvo, ki je za tempelj značilna. Sam vhod v tempelj varujeta dve veliki mitološki Naga kači, v notranjosti pa se nahaja velikanski beli kip Buddhe, ki občasno ujame odseve modrine v svoji okolici. Moram priznati, da mi je bil ta tempelj veliko ljubši od belega.

Wat Rong Suea Ten
Chiang rai The blue temple
Chiang rai The blue temple
Chiang rai The blue temple
Chiang rai The blue temple
Chiang rai The blue temple
Chiang rai The blue temple

Od tam sva se s tuk tukom odpravila do Chiang Rai Bus Terminal 1, kjer sva želela kupiti karte za Chiang Mai. Ker karte nisva imela rezerviranje vnaprej, je bil naslednji avtobus, ki je imel še prosta mesta šele ob 15:30, zato priporočam, da karte rezervirate kakšen dan prej na tej SPLETNI STRANI. Nama je ostalo tako še veliko prostega časa pred nadaljnjo potjo, zato sva prtljago pustila na avtobusni postaji in se odpravila na raziskovanje Chiang Rai mesta. Ob 15:30 pa končno na avtobus za Chiang Mai. Ker sva imela karte za VIP avtobus je bila 4 urna pot do Chiang Mai dokaj udobna kljub  zelo slabi in ovinkasti cesti.

Ostale objave o Tajski si lahko preberete TUKAJ.

Morda vam bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor