Malezija: George town

Preden se podaš v raziskovanje tega mesta si misliš, da je prijetno, mirno, majhno mestece, a je daleč od tega. George town je prestolnica Penanga in kot se za prestolnico spodobi je polno ljudi, znamenitosti in razgibanega dogajanja.

Geoge town art

Verjamem, da velika večina ob omembi mesta George town, najprej pomisli na znane grafite, ki so preplavili Instagram. Ulična umetnost je tista, ki naredi mesto toliko bolj zanimivo. Podaj se v pustolovščino odkrivanja vsakega delca mesta brez zemljevida, saj bo gneča dovolj dober pokazatelj skrivnih predelov, kjer se nahajajo čudoviti grafiti. V kolikor ste bolj na tesnem s časom je zemljevid najbolj obiskanih uličnih znamenitosti prava rešitev za vas.

Geoge town grafitti
Geoge town
Geoge town Kung Fu girl
George town grafitti
Geoge town art
Geoge town Soy milk stall
Geoge town Kids on swing
Geoge town I want bao

Mesto George town je znano tudi kot kulturna mešanica in v parih korakih lahko od angelikanske cerkve St. George pridete do Little India predela, se podate naprej in vidite še mošejo ter prispete do kitajske četrti.

Geoge town St. george church
Geoge town Little india

Kek Lok Si

Tempelj Kek Lok Si je največji budistični tempelj v Maleziji in lahko bi rekli, da tudi eden izmed najlepših. Nahaja se nekaj kilometrov izven mestnega središča George towna in najcenejša pot do tja je kar z avtobusom. Ker sva se nahajala blizu glavnega avtobusnega postajališča Komtar Bus Terminal je bila to seveda najugodnejša rešitev – počakati avtobus 203 ali 204 in se zapeljati kar se da blizu templja. Cena cca. 4 RM za 2 osebi v eno smer.

Ravno v času najinega obiska je bil veličastni bronasti kip Kuan Yin in njegova okolica v fazi prenove, a obisk templja zato nič manj zanimiv. Prvi del templja ob vhodu nas navduši z ribnikom polnim želvic, pot se nadaljuje navzgor mimo templjev, vrtov in na koncu veličastnega razgleda na mesto.

George Town Kek Lok Si
George Town Kek Lok Si
George Town Kek Lok Si
George Town Kek Lok Si temple
George Town Kek Lok Si

Več objav o Maleziji pa si lahko preberete TUKAJ.

Morda vam bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor