Malezija

Malezija je skupek različnih kultur, ravno pravšnja mešanica bogate narave, betonske džungle in barvitih ulic pod Unescovo zaščito. Je kraj, kjer lahko uživaš v kristalnem morju, se podiš po divjini skupaj z živalmi ali živiš luksuzno življenje v eni izmed visokih stavb z božanskim razgledom iz infinity bazena. Malezija ponuja ogromno in še več …

Melaka

Katera mesta v Maleziji sva obiskala:

  • Melaka
  • George Town
  • Langkawi
  • Kuala Lumpur
  • Želela bi si definitivno še Cameron Highlands zaradi čudovite narave, pa žal ni bilo časa.
Kuala Lumpur

Viza

Državljani Republike Slovenije za vstop v Malezijo ne potrebujejo vize, kot običajno pa mora veljavnost potnega lista biti najmanj šest mesecev.

Denarna valuta

Denarna valuta v Maleziji je »Malaysian ringgit«.
1 € = 4,6 RM

George town

Jezik

V kolikor znate angleški jezik, potem se boste v Maleziji dobro znašli.

Internet

Kupite si sim kartico, ki ima zakupljene mobilne podatke, vsepovsod pa lahko najdete tudi wifi.

Malezija Melaka

Prenočišče

Kot drugje v Aziji so tudi v Maleziji prenočišča izredno poceni. Nama je bilo pomembno, da sva dokaj blizu znamenitosti, ker velik del opraviva kar s peš Hondo ali pa vsaj blizu avtobusnih postaj. Luksuznim nastanitvam se na potovanjih odpoveva, razen sedaj v primeru Kuala Lumpurja.

Melaka – The Explorer Hotel
George Town – Apollo Inn
Langkawi – Chenang Inn
Kuala Lumpur – The Platinum Suites by LUMA
The Platinum Suites by LUMA se nahaja v isti zgradbi kot znameniti The Face Suites in si delita infinity bazen. Ja seveda sva si želela klišejski razgled na Kuala Lumpur iz infinity pool-a, kdo si ga pa ne bi vsaj enkrat v življenju. Moram priznati, da me je apartma popolnoma navdušil in verjemite, da se na takšen luksuz zlahka navadiš.

The face suites Kuala Lumpur

Prevoz

Za premagovanje velikih razdalj in če želite malce luksuza imate letalske karte po izredno ugodnih cenah. Sva pa iz Singapurja do Melake v Maleziji prišla z avtobusom, ki je bil še najcenejša opcija in je tudi ena izmed priljubljenih opcij prevoza v Maleziji. Aja, pa da ne pozabim skuterja na Langkawiju, ki je super odločitev za samostojno raziskovanje otočka.

Langkawi

Hrana

Azijska hrana je polna čudovitih in bogatih okusov. Sama obožujem pohajkovanje po nočnih marketih, kjer je resnično velika izbira hrane in vseh mogočih prigrizkov pa tudi vzdušje je neverjetno.

Then Hau temple Malaysia

Varnost

Ni razloga zaradi katerega bi odpovedali potovanje v Malezijo. Je sicer multikulturna država, a večinoma vseeno muslimanska, zato na Ministrstvu svetujejo, da se držite družbenih pravil. Nevarnost terorizma – takšna kot vsepovsod!

Langkawi sunset

V Malezijo sva prišla iz Singapurja, o katerem si lahko več preberete TUKAJ.

Morda vam bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor