Singapur

Singapur definitivno ni le še ena azijska država, ki se izgubi v množici podobnih. Saj si predstavljate tipično azijsko državo, kajne? Umazane ulice, neznane vonjave, stojnica tu in tam, potepuške živali, direndaj in kaotičnost… Urbano središče za kakršnega velja Singapur je čisto, urejeno in kazen dobiš že, če te vidijo tihotapiti več kot paketek žvečilnih gumijev za lastno uporabo. Glavno mesto Singapurja je kar Singapur sam. Velemesto, ki slovi po odličnih poslovnih priložnostih, hitro rastočemu gospodarstvu, turizmu in predvsem kot nakupovalno središče, kjer najdeš tudi najbolj prestižne znamke.

singapur marina bay sands

Kaj si ogledati v Singapurju:

  • Gardens by the Bay
  • Little India
  • Chinatown
  • Živalski vrt v Singapurju
  • Marina bay Sands (Merlion park)
  • Fort canning park
  • St. Andrews Cathedral
  • Sultan Mosque
  • Chinese garden
  • Templji

Viza

Državljani Republike Slovenije za vstop v Singapur ne potrebujejo vizuma, kot običajno pa mora veljavnost potnega lista biti najmanj šest mesecev. Da vas ne preseneti: ob prihodu/odhodu v/iz Singapurja vam vzamejo prstne odtise.

Singapur downtown

Denarna valuta

Denarna valuta v Singapurju je »Singapurski dolar«.
1 € = 1,5 SGD

Jezik

Singapur naj bi imel štiri uradne jezike, med katerimi je tudi angleščina, mandarinska kitajščina, malajščina in tamilščina. Sporazumevanje tam resnično ni težko, tako kot v ostalih azijskih državah ne, saj vsi znajo vsaj osnove angleščine.

Gardens by the bay

Internet

Že na letališču si lahko kupite sim kartico, ki ima zakupljene mobilne podatke, vsepovsod pa lahko najdete tudi wifi.

Prenočišče

Hotelski kompleksi znajo biti kar dragi, sploh če si želite biti v centru. V kolikor potujete sami in želite najti žepu prijazno prenočišče, razmislite o hostlu. Wink Capsule hostl se nahaja blizu Chinatowna in le nekaj minut vožnje s podzemno stran od Gardens by the Bay in Downtowna.

Merlion park Marina bay sands

Prevoz

V Singapurju se najhitreje premikate s podzemno, peš ali z avtobusom. V kolikor želite točno do destinacije brez kakršnekoli hoje potem lahko izberete, tako kot vsepovsod taksi. Priporočam nakup »Singapore Tourist Pass« vozovnice, ki vam omogoča neomejene vožnje po Singapurju z avtobusi, MRT in LRT vlaki. Za 3-dnevno vozovnico odštejete 30 singapurskih dolarjev in ob vrnitvi vozovnice dobite 10 singapurskih dolarjev nazaj.

Hrana

Lačni ne boste, kajti prav za vsakogar se nekaj najde. Azijska hrana je vedno polna čudovitih in bogatih okusov. Ogromno izbiro različne hrane lahko najdete v Chinatown kompleksu nasproti Buddha Tooth relic templja.

Gardens by the bay

Varnost

Brez skrbi, pazite le na svoje stvari drugače pa je pohajkovanje po Singapurju čisto varno, kajti tudi za najmanjše stvari so zagrožene kazni ali pa zapor.

Morda vam bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor