Malezija: Melaka

Melaka je mestece, ki ima pridih domačnosti, hkrati pa je zaradi mestnega središča pod Unescovo zaščito tudi znana turistična točka. Privoščite si sprehod ob reki, ki teče skozi Melako, otkrijte skrite kotičke mesteca in opazujte neverjetno arhitekturo. Vikendi so še posebej bučni, saj v poznih popoldanskih urah lahko pričakujete odprtje znamenitega Jonker Walk Night Marketa, ki ga spremlja glasba, nakupovanje, ulična hrana in seveda neznosna gneča.

Welcome to Melaka
Ulica v Melaki
Sprehod ob reki

V Melako sva prišla iz Singapurja z avtobusom, ker je bila to še najcenejša opcija, vožnje pa je za okoli 4 ure. Za 2 vozovnici sva odštela okoli 24 €. Pol ure pred odhodom, sva se v Singapurju zglasila na avtobusni postaji in počakala na avtobus. Na meji pri odhodu iz Singapurja vse poteka avtomatsko; pobereš vse svoje stvari iz avtobusa, vstopiš v zgradbo, kjer skeniraš svoj potni list in ti avtomat zaželi srečno pot dalje. Pri vstopu v Malzijo ti avtomtsko poberejo prstne odtise in že se vkrcaš nazaj na avtobus, ter nadaljuješ pot. Razlika v okolici je očitna, kajti kar na enkrat se iz podobe velemestnega središča pot ob cesti prelevi v revne hiše in nečisto okolico. Avtobus je svojo pot končal na glavni postaji v Melaki – Melaka Sentral, kjer pot do središča Melake lahko nadaljuješ s taksijem, ki stane okoli 5 €.

Sprehod ob reki
Sprehod ob reki
Sprehod ob reki

Za ogled Melake rabiš en dan, maksimalno dva dneva.

Christ Church ali bolje znana kot roza cerkev

Stoji v središči zgodovinskega centra Melake in je seveda najbolj fotogenična cerkev daleč naokoli. Stoji poleg Stadhuysa, ki je enake barve in v svoji notranjosti skriva zgodovinski in etnografski muzej.

Christ Church Malacca
Christ Church Malacca

Porta de Santiago – A’Famosa ruševine

Nekoč gromozanska portugalska trdnjava, danes le ostanek ruševin in hitra ogledna točka preden se odpravimo po hribu navzgor do ostankov cerkve Sv. Paula.

Porta de Santiago - A'Famosa
Porta de Santiago - A'Famosa

St. Paul’s Church

Bled spomin cerkve stoji na vrhu hriba in ima božanski razgled na mesto. V vročini vas bodo zagotovo izmučile stopnice, ki vodijo do vrha, zato si pred vzponom priskrbite polno flašo vode.

St. Paul's Church
St. Paul's Church

Melaka’s Floating Mosque

Če ste pogumni ali morda neumni kot midva, se boste do te znamenitosti podali peš. Pot sicer ni dolga, je pa vsekakor zoprna, saj nekje sploh ni pločnika, drugje je grozen pločnik in to otežuje hojo. Vsekakor pa, ko prideš do same znamenitosti je ves trud poplačan, saj se lahko usedeš na skale in uživaš ob čudovitem razgledu. Velika zlata kupola z modrimi detajli, takoj pade v oči. Lok z neverjetno lepim vitražem in prava svetloba ob sončnem zahodu resnično lepo zaključita dan. Ob visoki vodi je mošeja najbrž res videti, kot da plava po vodi a tudi ob nizki vodi je videti prav čudovito.

Melaka's Floating Mosque
Melaka's Floating Mosque
Melaka's Floating Mosque
Melaka's Floating Mosque

Jonker Walk Night Market

Petek, sobota in nedelja so od 18:00 dalje v znamenju nočnega marketa Jonker Walk Night Market. Vzdolž ulice Jonker Walk stojijo stojnice z raznoraznimi spominki, hrano in pijačo. Pomikaš se skupaj s tokom turistov in vzdušje je res neverjetno.

 Jonker Walk Night Market

Ker sva v Malezijo – Melako prišla iz Singapurja, si lahko več o Singaurju prebereš TUKAJ. Prvo splošno objavo o Maleziji pa TUKAJ.

Morda vam bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor