Singapur: Kaj si ogledati?

Se odpravljaš v Singapur? Kaj si ogledati je potem vsekakor vprašanje na mestu. V Singapurju ostani več kot le en dan, saj ponuja ogromno zanimivih stvari in znamenitosti, zate pa sem izbrala deset meni najljubših.

Kaj si ogledati v Singapurju

Gardens by the Bay

Gardens by the Bay botanični vrt sredi Singapurja je pravljičen kraj, kjer si spočiješ oči in dušo. Dejansko hodiš okoli in govoriš: »Vauuu, vauuuuuuu …«, oči se ti svetijo kot majhnemu otroku na božično jutro in kar ne moreš verjeti, da takšen kraj na zemlji res obstaja in da so ga ustvarili ljudje. Vstopnine v sam Gardens by the Bay ni. Lahko se sprehajaš okoli, si ogledaš super drevesa, vrt kaktusov in občuduješ ostale rastline. Zvečer tehnološka super drevesa postanejo še bolj pravljična, saj zažarijo v barvitih lučeh in v času predstave barvite lučke utripajo v ritmu glasbe.
Plačljiva pa je vstopnina za vhod v kupole in Skyway most med super drevesi.

Gardens by the Bay
Singapore flyer
Gardens by the Bay sinagpur
Gardens by the Bay sinagpore
Gardens by the Bay
Gardens by the Bay light show
Gardens by the Bay light show singapore
Gardens by the Bay
Gardens by the Bay

Marina bay Sands in Merlion park

Marina bay Sands je najbolj znamenit hotel in tudi turistična atrakcija Singapurja. Hotel ima na vrhu infinity pool in razgledno točko, v njem pa najdemo tudi nakupovalni kompleks, kar je najpomembneje pa je njegova oblika, zaradi katere se najde na prav vsaki fotografiji turistov. Je le nekaj korakov oddaljen od Gardens by the Bay-a in Merlion parka. Zvečer tu nikakor ne smete zamuditi spektakularnega laserskega Light showa. Da boste v prvi vrsti, bodite na pomolu še pred osmo uro in kot ozadje Light showa boste imeli visoke zgradbe Downtowna. Na drugi strani se nahaja Merlion park, ki je pravo mesto za počitek in uživanje. Ime je dobil po kipu mitološkega bitja z glavo leva in telesom ribe. Tudi s te strani se da opazovati Light show ali pa se preprosto sprehajati in opazovati kako sonce zahaja.

Marina bay Sands Singapore
Marina bay Sands Singapur
Marina bay Sands in Merlion park
Merlion park
Marina bay Sands in Merlion park
Marina bay Sands light show singapore
Marina bay Sands light show

Little India

Little India v Singapurju je znana po svojih barvitih zgradbah in umetninah na njih. Ravno zato je tudi sprehod po tem delu izredno zabaven in ga nikakor ne smeš zamuditi.

Little India Singapore
Little India Singapore

Chinatown

Kamorkoli po svetu greš, Chinatown soseska je vedno tam. Tudi v Singapurju je polna trgovinic, spominkov, malih restavracij in ljudi. Tu vedno lahko najdeš kosilo ali večerjo po ugodni ceni.

Chinatown Singapore

Templji

Sri Mariamman najstarejši hindujski tempelj v Singapurju se nahaja v delu kjer je Chinatown. Še en tempelj vreden ogleda je vsekakor Buddha Tooth Relic tempelj, nasproti katerega stoji Chinatown kompleks, kjer si lahko privoščite bogato kosilo.

Buddha Tooth Relic temple

Živalski vrt v Singapurju

Izredno velik živalski vrt, kjer si živali lahko pobliže pogledaš, nekatere pa se sprehajajo kar po stezicah kjer hodijo tudi obiskovalci.

Singapore Zoo
Singapore Zoo
Singapore Zoo
Singapore Zoo

Fort Canning Park

Čudovit park sredi mesta, a se nahaja na hribu in stopnice, ki vodijo do njega vas bodo pošteno namučile.

Fort canning park

St. Andrews Cathedral

Kot prelepa bela kraljica sredi sivega, urbanega središča Singapurja stoji vsemogočna katedrala St. Andrews. Odsev angleškega gotskega stila in čudoviti detajli vas bodo pustili brez besed.

St. Andrews Cathedral
St. Andrews Cathedral Singapur

Sultan Mosque

Zlata kupola je vidna že od daleč in Sultan Mosque je največja in seveda tudi najlepša mošeja v Singapurju. Pred njo je ljubek trg, kjer si lahko odpočiješ in opazuješ mimoidoče.

Sultan Mosque

Chinese garden

Sprehod po teh vrtovih mora biti tako sproščujoč in čudovit. A žal so od 31. maja 2019 pa do nadaljnjega vrtovi zaprti zaradi prenove. Ker tega nisva vedela, sva se lahko le obrnila in odšla nazaj v mesto.

Chinese garden

Osnovne informacije o potovanju v Singapur pa si lahko prebereš TUKAJ.

Morda vam bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor