Kaj si ogledati na Kubi?

Kaj si ogledati na Kubi? To je večno vprašanje popotnikov, ki se odpravljajo v neko tujo državo. Poleg najlepših peščenih plaž, obilice ruma, kakovostnih cigar in bleščečih starodobnikov, Kuba ponuja še veliko več. Kaj torej obiskati na Kubi?

Prestolnica Havana

Stari del Havane (Havana Vieja) je vsekakor vreden ogleda. Spada pod Unescovo zaščito in očara z nevsakdanjo arhitekturo ter barvitimi ulicami. Na Obispo ulici si privoščite Mojito in se prepustite toku dogajanja. V Havani vsekakor ne morete brez ogleda El Capitolia, najbolj znane stavbe na Kubi. Nekoč stavba kubanskega kongresa, kasneje akademija znanosti, dandanes še vedno mogočna in vsa veličastna stoji v Havani in privablja turiste.

Kuba El Capitolio
Kaj si ogledati na Kubi?
Havana

Vinales

Prikupno dolino Vinales krasijo čudovite mogote, plantaže tobaka, sistem jam in nebeška tišina. Mene je najbolj navdušila barvita stena sredi narave – Mural de la Prehistoria. 120 metrov velika risba na skali, za katero so potrebovali štiri leta, da so jo dokončali. Polži, dinozavri, morske pošasti in ljudje na tem naravnem platnu simbolizirajo teorijo evolucije.

Mural de la Prehistoria

Trinidad

Trinidad je najlepše in najbolj barvito kubansko mestece, polno dogajanj in znamenitosti. Nekaj kilometrov stran je čudovita plaža Playa Ancon, v naravnem parku Topes de Collantes se lahko osvežite pod slapovi, spoznate preteklost Kube na bližnjih plantažah, v Casa de La Musica vsak večer uživate ob glasbi, plesu in močnih koktejlih.

Trinidad
Playa Ancon Trinidad

Najbolj fotogenična zgradba v Trinidadu je zagotovo National Museum of the Struggle Against Bandits!

Trinidad Kuba

Valle de los Ingenios – Manaca Iznaga

Približno pol dneva vam bo vzel izlet v dolino Valle de los Ingenios, kjer so bile nekoč bogate plantaže sladkornega trsa in ogromno ubogih sužnjev. Najbolj znamenito in obiskano je posestvo s 44 metrov visokim stolpom Manaca Iznaga, od koder so opazovali delo sužnjev.

Manaca Iznaga

Bolj podroben opis, kaj vse si lahko ogledaš v ostalih mestih na Kubi pa najdeš TUKAJ!

Morda vam bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor