Kuba: Cienfuegos

Cienfuegos je umirjeno obmorsko mestece s čudovito arihitekturo. Rezervirajte si del dneva in pohajkujte po ulicah Cienfuegosa, občudujte barvite zgradbe, se sprehodite po promenadi in uživajte ob barvah sončnega zahoda. Cienfuegos vsekakor ima svoj čar in škoda bi bilo, da ga ne obiščete. Sploh pa je odlična izhodiščna točka za uživanje na plaži ali obisk znamenitega slapu El Nicho.

Cienfuegos

Po dolgi ulici napolnjeni s trgovinicami se podajte do parka Jose Marti, ki je središče vsega dogajanja. Park obdan s francosko arhitekturo je tudi park, kjer je wifi signal najmočnejši. Tudi mestece Cienfuegos ima svoj slavolok zmage, ki stoji kje drugje kot na samem obrobju parka Jose Marti.

Cienfuegos Jose Marti
Cienfuegos Arc de Triomphe

Mimo slavoloka zmage se podajte do modre Casa de la Cultura Benjamin Duarte in se povzpnite po železnih stopnicah vse do kupole, ki vas bo nagradila s čudovitim razgledom na mestece Cienfuegos.

Cienfuegos Casa de la Cultura Benjamin Duarte
Casa de la Cultura Benjamin Duarte
Cienfuegos view

Ko bo čas za sončni zahod pa se le podajte do Malecona, kjer boste srečali ribiče, športnike, predvsem pa romantične duše.

Cienfuegos Malecon
Malecon

Playa Rancho Luna

Rancho Luna se nahaja nekaj kilometrov stran od Cienfuegosa. Lastnik Case v kateri sva prenočila v Cienfuegosu naju je s svojim starodobnikom pripeljal do tja in naju prišel tudi iskati. Umirjena plaža, kjer se resnično lahko odklopiš. Neprestano pa pihlja veter, tako da ne čutiš kdaj te sonce opeče – pazite se tega 😉

El Nicho slapovi

Cienfuegos je običajno dobra postojanka med Vinalesom in Trinidadom, kar sva izkoristila tudi midva. Na poti iz Cienfuegosa do Trinidada se obvezno ustavite tudi pri El Nicho slapovih in se osvežite v ledeno hladni vodi. Cesta, ki vodi do El Nicho slapov je pola ovinkov in izredno hribovita, tako da zna kakšen avto tudi zakuhati.

El Nicho waterfall
El Nicho
El Nicho

Morda vam bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor