Kuba: Trinidad

Trinidad je najlepše kubansko mestece, ki ga morate obvezno obiskati. V Trinidadu lahko resnično vidite, kaj vse vam Kuba lahko ponudi. Nekaj kilometrov stran je čudovita plaža Playa Ancon, v naravnem parku Topes de Collantes se lahko osvežite pod slapovi, spoznate preteklost Kube na bližnjih plantažah, v Casa de La Musica vsak večer uživate ob glasbi, plesu in močnih koktejlih. Tu vam bodo še pred večerjo namešali Canchánchara koktejl, ki bo vaše noge omehčal, da se bodo lažje gibale v ritmih salse. Ni čudno da sva v Trinidadu najdlje ostala, kajne?

Trinidad
Romantic photography in Trinidad

Ko boste raziskovali mestece Trinidad se obvezno udeležite brezplačnega ogleda (Free Tour Trinidad, po možnosti vodiča Alexa – Alejandro). Ogled starega dela Trinidada, ki je zaprt za promet, vam bo vzel približno 3 ure, a slišali in videli boste definitivno več, kot če bi se na ogled odpravili sami. Dobite se v parku pred najbolj fotogenično zgradbo v Trinidadu – National Museum of the Struggle Against Bandits!

National Museum of the Struggle Against Bandits
Views of Trinidad
Plaza Armas Trinidad
Sunset in Trinidad rooftop bar

Casa de La Musica

Malo pred sončnih zahodom se odpravite na kamnito stopnišče pri Casi de La Musica in uživajte v dogajanju. Proti večeru se del kamnitega stopnišče zapre, postavijo se mize in stoli, plačaš vstopnino in uživaš v glasbi ter plesu. Drugo priljubljeno mesto za uživanje v plesu je disko Ayala, ki se nahaja kar v jami.

Casa de la musica
Casa de la musica 1

Valle de los Ingenios – Manaca Iznaga

Približno pol dneva vam bo vzel izlet v dolino Valle de los Ingenios, kjer so bile nekoč bogate plantaže sladkornega trsa in ogromno ubogih sužnjev. Najbolj znamenito in obiskano je posestvo s 44 metrov visokim stolpom Manaca Iznaga, od koder so opazovali delo sužnjev.

Valle de los Ingenios
Manaca Iznaga

Topes de Collantes – Salto de Caburni

Topes de Collantes je poln pohodniških poti, skritih kotičkov in osvežujočih slapov. Eden najbolj znanih je Salto de Caburni slap z ledeno hladno vodo, ki se dejansko prileže po napornem pohodu v največji vročini.

Topes de Collantes Salto de Caburni
Salto de Caburni
Salto de Caburni

Playa Ancon

Playa Ancon je pravo mesto za oddih in uživanje. Nekaj kilometrov oddaljena plaža od Trinidada je dostopna z avtobusom, ki vsak dan ob določenih urah pelje do plaže in nazaj.

Playa Ancon Trinidad
Playa Ancon

Za konec pa si vsi verjetno najbolj želite recept za Canchánchara koktejl, kajne? Izvolite:

  • 1 žlica medu
  • Sok sveže limete
  • Deci ruma, ampak zgledujte se po Kubancih in ne šparajte z rumom (po možnosti Havana Club)
  • Malo mineralne vode
  • Led
  • Kos limonce

Trinidad me je resnično očaral, kaj vse si lahko ogledaš v ostalih mestih na Kubi pa najdeš TUKAJ!

Morda vam bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor