Top 5 Instagram destinacij Phu Quoc otoka

Kaj si ogledati na Phu Quoc otočku? Pojdimo danes po poteh instagrama in odkrijmo top 5 destinacij Phu Quoc otočka, ki se vam bodo vsekakor prve prikazale na instagramu, ko vpišete #phuquoc. Popolne plaže, sončni zahodi, sveža morska hrana, srkanje kokosove vode – skratka uživanje.

Map

HO QUOC PAGODA

Dokaj nova Ho Quoc pagoda je obdana z zelenjem na eni strani in pogledom na morje na drugi strani. Če se odločite za zelo zgodnji izlet, je sončni vzhod od tu prav očarljiv. Ob vhodu vas bo pričakalo zmajsko stopnišče z belo – zlatimi detajli, pogled na velikanski umetniški kip in tempelj. Ko se povzpnete na vrh stopnic in se obrnete proti vhodu pa vas pričaka popoln razgled na morje. Ogromno kipov, prelep tempelj in neverjeten mir. Bolje kot v skupini turistov, se do tja odpravite kar sami na motorčku, kajti pot do tja ni prav nič zahtevna.

Pagoda

SAO BEACH

Sao beach je najlepša plaža Vietnama. Beli pesek, turkizna voda, palme na katerih so gugalnice in čudovito zelenje v ozadju. Če imate dovolj časa na Phu Quoc otočku si le privoščite en popoln dan na beli in najlepši plaži Vietnama.

 Sao beach Sao beach

STARFISH BEACH

Daleč od vseh priljubljenih in nabito polnih plaž je na vzhodnem delu Rach Vem plaže skrita majhna, popolna plaža. Starfish beach ali plaža morskih zvezd je svoje ime dobila zaradi čudovitih rdečkasto oranžnih morskih zvezd, ki uživajo v soncu in morski vodi tik ob plaži. Voda, sonce, pomol, te ljubke morske zvezde in dan je čudovito preživet. Pot do tja pa… Ja, vsekakor predlagam, da se zapeljete do vasice Rach Vem, tam parkirate motor in se par 100 metrov po plaži sprehodite do te popolnosti. Prihranili si boste sicer pustolovščino, ki je dan po deževnem vremenu kar blatna in umazana. Do plaže namreč obstaja še ena pot, primerna za motorčke in avtomobile. Blato vsepovsod, motor hoče iti po svoje, japonke, ki padejo v blato želijo tam tudi ostati, ko greš dol z motorja tudi nogo nočejo več nikamor kajti uživajo v blatni kopeli …

Star fish beach

PHU QUOC NIGHT MARKET

Phu Quoc nočna tržnica zares zaživi po sončnem zahodu. Nočna tržnica vas bo osvojila z bogato izbiro morske hrane, obilico vietnamske ulične hrane in hitrih prigrizkov. Zrak je prežet s čudovitimi aromami hrane in začimb, tako da morate vsekakor preizkusiti kakšno jed, ki je drugače nikoli ne bi. Hobotnica v pekoči juhi, neverjetno začinjeni morski ježki, školjke, morski psi in vse vrste rib pa jastog in moji najljubši lignji. Če želite lahko tam kupite tudi neizmerno veliko spominkov, pogajanje za ceno pa je seveda obvezno.

Night marketNight marketNihgt marketNight market

EPIZODE, LONG BEACH

Long beach je okoli 20 km dolga, zlata peščena plaža, kjer so sončni zahodi pravi spektakel. Hoteli, bungalovi vzdolž plaže in prijetni bari ter restavracije, kjer si lahko privoščite zajtrk, kosilo in večerjo tik ob morju v soju romantičnih sveč. Kopanje, snorkljanje, poležavanje na plaži ali pa dolgi sprehodi, kjer boste naleteli na čudovite umetnine v in ob morju. Ena izmed lepših in tudi najbolj znanih Instagram destinacij je na plaži ob nočnem klubu Epizode. Ljubki slončki, ribe, meduze na dolgih nogah in ogromna glava gledajo ven iz morja in plaže. Ob sončnih zahodih je pogled na to neprecenljiv.

Long beachLong beachLong beachLong beachLong beachLong beachLong beach

Morda vam bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor