Kérastase Resistance: Ciment Thermique Heat-activated reconstructing milk

Če sodite med tista dekleta, ki negi las posvečajo posebno pozornost, a se obenem ne morejo upreti toplotnem oblikovanju pričeske, je današnja objava o Kérastase izdelku Ciment Thermique Heat-activated reconstructing milk kot nalašč za vas. 

Kérastase Ciment Thermique je le eden izmed izdelkov iz linije Kérastase Resistance, ki je namenjena tankim, krhkim in hkrati poškodovanim lasem. Dejansko gre za izredno zanimivo zasnovan izdelek, katerega aktivne sestavine reagirajo na stik s toploto in naše lasno vlakno krepijo od znotraj, ustvarijo pa tudi zunanji zaščitni sloj. Tako so naši lasje obvarovani pred škodljivimi učinki izredno visokih temperatur med oblikovanjem pričeske, rezultat pa so okrepljeni lasje z občutno manj razcepljenimi konicami ter dodaten sijaj.

Pri meni brez uporabe sušilnika za lase ali kot mu po domače rečem »fena« ne gre. Po naravni metodi sušenja so moji lasje brezvoljni, popolnoma brez volumna in kar je najhuje – pojavi se prhljaj. Priznam tudi, da včasih prekomerno in popolnoma brez potrebe uporabljam ravnalec las. Ampak sem si od zadnjega obiska pri frizerju prisegla, da bom omejila njegovo uporabo samo na posebne priložnosti. Kaj morem, če pa lasje po ravnanju izgledajo tako sijoči, gladki in dejansko ostanejo na mestu čez cel dan!

Brez dvoma je torej uporaba sredstev za zaščito las pred toplotnim oblikovanje pri meni obvezna. Včasih sem uporabljala drogerijske izdelke, a ko enkrat preizkusiš Kérastase, se sprašuješ kje je bil ta proizvod celo tvoje življenje. Ne pretiravam! 

Ciment Thermique ima dokaj tekočo konsistenco, podobno kot mnoga mleka za telo, mogoče še malenkost bolj tekočo, a se zato v sekundi vpije v lase ter diši izredno lepo in sveže. Navadno za lešnik veliko količino nanesem na sveže umite, vlažne lase in nastavim sušilnik las na srednjo stopnjo toplote. Ko so lasje že skoraj suhi, uporabim tudi okroglo krtačo, ki doprinese k videzu gladkosti in volumnu las. Seveda volumen po petnajstih minutah popolnoma izgine, a lasje vseeno ostanejo ravni, gladki, sijoči in mehki na dotik. V primeru, da sredstva za zaščito las pred toploto ne uporabim pa so lasje puhasti, vsak las gleda v svojo smer, da o obupnih konicah sploh ne govorim. Najpomembnejše od vsega tega pa je, da Ciment Thermique mojih las ne obteži in ne povzroča dodatnega mastenja.

Ker smo že vsi slišali o Kérastase izdelkih in njihovi izredni kakovosti, ki upraviči visoko ceno vam povem le še to, da jih je v Sloveniji možno dobiti po določenih frizerskih salonih ali pa v spletni trgovini Salma.si kjer za 125ml Ciment Thermiqua odštejemo okoli 25€. 

P.S. Sedaj je na voljo v prenovljeni embalaži, katere tuba je precej tanjša od stare verzije, ki jo vidite na mojih slikah.

 

_______________________________________

If you are one of those girls who pay special attention to hair care, but at the same time you love to use straightening or curling irons and blow dryers, keep reading today’s post about Kérastase Ciment Thermique Heat-activated Reconstructing milk.

Kérastase Ciment Thermique Heat-activated Reconstructing milk is one of the products from Kérastase Resistance line that is designed for fine, brittle and damaged hair. Use of Ciment Thermique before heat styling our hair, strengthens and fortifies the hair fiber, smooths away cracks and split ends while adding shine. All in all it is an excellent leave-in care product.
I’m one of those persons who often use hair straightener and I always blow dry my hair after washing it, because without use of heat styling tools my hair has abolutely no volume and it looks really dense. Therefore, the heat protecting products for my hair are a must have. Without exaggerating, the Ciment Thermique Heat-activated reconstructing milk is one of the best products on the market. At least for my hair.

Ciment Thermique has a fairly liquid consistency and extremely nice, citrus fresh scent. I usually apply a small amount (by small, I mean the size of a hazelnut) of Ciment Thermique to freshly washed, damp hair and then I use a blow dryer set on medium level of heat. When the hair is almost dry, I use a round brush that helps me get a volume (even if it’s there just for fiftten minutes) and contributes to the appearance of smooth hair. That way my hair remain smooth, shiny and soft to the touch. If I don’t use Ciment Thermique before blow drying, my hair looks terrible. But one of  the most important things, is the fact that Ciment Thermique doesn’t weigh down my hair or cause additional greasiness of hair.

 _______________________________________

 

Nad katerim izdelkom za zaščito las pred toploto/visokimi temperaturami pa ste vi navdušeni?

Morda vam bo všeč tudi ...

7 Comments

  1. Si mogoče preizkusila tudi drugo verzijo? Se že dolgo odločam med njima in kar ne vem katero bi.

  2. Preizkusila sem samo še Nectar Thermique, ki je namenjena občutno bolj suhim lasem. In ker moji lasje in konice očitno ne spadajo med tako zelo suhe, mi je bil Ciment thermique veliko bolj všeč, ker sem imela občutek da mi je Nectar malce obtežil in hitreje zmastil lase. Čeprav zdajle pozimi, se pa Nectar super obnese tudi na mojih laseh in diši božansko kot neka super dišeča krema za sončenje in te kar malce v poletje popelje 😛 Tako da, glej tudi malce na svoj tip las če se odločaš za nakup 😉

  3. Moji lasje bi po opisu potrebovali obe verziji. 😀 Očitno bo treba obe kupiti. 😀

  4. Ga imam in je odličen. Sploh za uničene lase. Jaz imam občutek, da so lasje po uporabi tega še bolj ravni:). Kerastase je res vreden svojega denarja, kot si napisala. Imam že 4 izdelke od njih in še vsi so mi všeč:).

  5. Se meni tudi zdi, da so bolj ravni jih sploh ne rabim še dodatno ravnat – kar je dobra stvar ker jih potem tudi manj uničujem 😀 Ja, definitivno so! Ooo luštna zbirka 😉

  6. joj mene je kar sram, da sem tako lena, da nažalost ne uporabljam ničesar kar bi skrbelo za moje lase, si jih pa redno uničujem s kodralnikom 🙁

  7. Nikoli ni prepozno da začneš z uporabo, lasje ti bojo še kako hvaležni 🙂 Mogoče za začetek in odganjanje lenobe kupi kakšno zaščito proti toploti, ki jo samo hitro pošpricaš po laseh.

Dodaj odgovor