Pai Rosehip BioRegenerate Oil / Pai šipkovo olje

Danes je na vrsti ocena znamenitega Pai šipkovega olja (Pai Rosehip BioRegenerate oil), ki je postal nezamenljiva stalnica v moji večerni rutini nege obraza. Kljub dejstvu, da gre za olje je primerno tako za masten kot tudi suh tip kože.

Olje naj bi po trditvah angleške znamke organske kozmetike Pai, izboljšalo sam izgled in elastičnost kože, hkrati naj bi zmanjšalo pojav gubic ter regeneriralo kožo ob pojavu strij, ran, sončnih opeklin in ostalih poškodb. Najbolj presenetljivo pa je dejstvo, da z redno uporabo izginejo tudi pigmentni madeži.

Se sprašujete zakaj je Pai olje tako učinkovito, medtem ko od ostalih šipkovih olj vsega tega ne moremo pričakovati? 
 

Skrivnost Pai šipkovega olja je v načinu pridobivanja in samih sestavinah. Poleg olja šipkovih semen vsebuje tudi sadno olje iz plodov šipka, kar vsekakor pripomore k večji vsebnosti regerenativnih sterolov in večji količini karatenoidov. Aktivne učinkovine šipkovega olja zaradi načina pridobivanja v veliki meri ostajajo nedotaknjene, tako da je še vedno bogato z vitamini, antioksidanti in omega maščobnimi kislinami 3, 6, 7, in 9. Med samimi sestavinami najdemo tudi naravni vitamin E in ekstrakt rožmarina, ki poveča moč vitamina E, hkrati pa je znan po svojih antioksidativnih lastnostih.

Sedaj pa končno na moje mnenje in odgovor na vprašanje: »Ali zares deluje?«. Čudežev čez noč nikar ne pričakujte, a z redno uporabo lahko definitivno dosežete pozitivno spremembo na vaši koži. 

Sama imam mešan tip kože, kjer predel lic včasih postane tako suh, da se pojavijo že rdeči madeži in luščenje kože medtem pa je T-predel obupno masten. Dodaten luksuz predstavljajo tudi mozolji in ogrci, tako da mi zares nikoli ni dolgčas. Pai šipkovo olje redno uporabljam že malce več kot tri mesece, tako da o opaženih učinkih že lahko poročam. Uporabljam ga izključno zvečer, saj gre vendarle za olje in čez dan definitivno ne želim še dodatnega nadležno mastnega sijaja. Dve do tri kapljice samostojno nanesem na sveže umito kožo obraza ali eno kapljico pomešam s svojo večerno kremo – odvisno od potreb kože. Nekaj časa potrebuje da se vpije, tako da nikar ne hitite v posteljo, saj je posledica lahko oranžno obarvan vzglavnik. Po nekaj minutah na koži ni več mastnih sledi, T-predel je zadovoljen z nego, vendar na predelu lic v zimskem času običajno potrebujem še dodatno količino vlage, ki jo doprinese krema. Po dolgotrajni uporabi sem opazila, da koža na T-predelu zjutraj ni več tako mastna kot je bila nekoč temveč je po celotnem obrazu opaziti lep, zdrav sijaj (»healthy glow«). Omilil se je tudi pojav kapilar ob nosnicah in navsezadnje moram potrditi, da tudi pigmentni madeži nastali zaradi mozoljev, hitreje izginejo. Naj omenim še vonj, ki je dokaj močan, meni osebno niti ni prijeten, a h sreči ga kmalu po nanosu ne zaznam več. 
 

Menim, da se investicija v Pai šipkovo olje splača, saj se je s svojimi učinki izkazalo za več kot odlično, poleg tega pa je tudi poraba izredno majhna. A pozor: nikar ne uporabljajte prevelike količine olja npr. več kot 4 kapljice za celoten obraz, ker bodo učinki verjetno vse prej kot čudoviti, morda pa se zna zgoditi tudi mašenje por. 
Včasih pač drži: »Več je manj!«.

Pai regenerativno šipkovo olje se nahaja v mat steklenički na kapalko in vsekakor ob uporabi dobiš občutek luksuza. Poleg tega ga dobimo v ljubki kartonski škatlici, kamor ga zaradi zaščite vsebine pred svetlobo tudi vedno vračamo. V Sloveniji ga najdemo v spletni trgovini Ecco Verde, kjer zanj odštejemo okoli 28€ za 30ml.

____________________________________

 

Today we’re going to talk about famous Pai Rosehip BioRegenerate oil, that became irreplaceable product in my evening skin care routine. Despite the fact that we are talking about oil, it is suitable for all skin types. Yes, even for oily skin type!

English brand of organic cosmetics Pai claims that this oil improves the appearance of damaged skin and fine lines. It also improves skin tone, texture, elasticity and clears persistent blemishes.

You are probably wondering why Pai Rosehip BioRegenerate oil is so effective, while the rest of Rosehip oils aren’t?

Secret of Pai Rosehip BioRegenerate oil is in it’s ingridients and special CO2 extraction, that delivers complete and concentrated properties of plant. Pai Rosehip BioRegenerate oil contains not only Rosehip seed oil, but also Rosehip fruit extract which certainly contributes to higher levels of trans-retinoic acid, fatty acids and carotenoids. Among ingridients we also find natural vitamin E and Rosemary extract that increases strength of vitamin E, but is also known for its antioxidant properties.

And we finally came to the point where I tell you if this product really works. Please, don’t expect wonders overnight! But with regular use you can definitely achieve some positive changes on your skin.
Let me start with telling you something about my skin. I have combination skin type. My T-zone (nose, forehead, and chin) is oily and cheeks are dry. Of course there is no party without acne and blackheads, so my face has them too.
I use Pai rosehip BioRegenerate oil regularly a bit more than three months, so I can for sure tell you that it is amazing thingy. I use it only in the evening, because after all it is an oil and leaves greasy shine behind. Two to three drops applied to freshly cleaned face or mixed with one drop of your favorite cream – depending on skin needs – makes wonders in the morning. But don’t rush to bed, since oil needs time to soak into your skin, otherwise result can be orange-colored pillow. In long-term I noticed that my skin has that amazing healthy glow, apperance of my capillaries around nose has reduced and my T-zone is not so shiny anymore. But the most amazing thing is that dark spots are disappearing faster then usual.

I should also mention quite strong smell of the oil, that I don’t find appealing nor pleasant, but thankfully disappears soon after application.

I think that investment in Pai rosehip BioRegenerate oil is worth it. Its effects are more than excellent and you use very little of oil, so one bottle can last you for months. Try not to use more than 4 drops of oil for the entire face, because it may clogg you pores. Sometimes it’s true that less is more!

It comes in beautifully designed bottle. Frosted glass and pipette makes Pai rosehip BioRegenerate oil even more luxurious than it already is. 

 ____________________________________

INGRIDIENTS/SESTAVINE: Rosa canina seed extract* – Rosehip seed oil, rosa canina fruit extract* – Rosehip fruit extract, Tocopherol – natural vitamin E, Rosmarinus officinalis leaf extract* – Rosemary extract.

 

 


Ste že preizkusili Pai šipkovo olje, kakšni so vaši vtisi?
What is your opinion on Pai Rosehip
BioRegenerate oil?

Morda vam bo všeč tudi ...

17 Comments

 1. Super ocena. Je že nekaj časa na WL, mogoče si ga celo kdaj privoščim.

 2. Tudi na moji WL je bil neskončno dolgo, ampak sem vesela da sem si ga kupila 🙂 Je pa res da sem bila sprva čisto razočarana, ker sem ena tistih, ki rezultate pričakujejo čez noč 😛

 3. Po čem pa ima vonj to olje (oprosti, če si že kje napisala, nisem videla :))? Jaz sem si kupila od Trilogyja šipkov serum (antioxidant+ verzija) in je tudi v obliki olja, ampak mi ful smrdi po kislem zelju 😀

 4. Haha to pa je omamen vonj! 😀
  Pri tem ni tako hudo in definitivno me ne spominja na kislo zelje (še zdaj se smejim!!), ima tak rahlo sladkast vonj po zažganem posušenem šipku (ne da bi vedela kako se vonja zažgan šipek). Meni osebno ni preveč prijeten, ampak res kmalu izgine, tako da preživim 🙂

 5. Tegale imam pa jaz tudi na WL, ampak sem ravno pred kratkim kupila Melvitin Argan Oil in moram najprej tistega porabit 😀

 6. Ja, moram priznat, da sem bila kar malo razočarana 😀 Morda pa tudi tega potem poskusim. Res nisem vedela, ali imajo vsa šipkova olja tak vonj, si ne bi želela spet česa takšnega 🙂

 7. Se strinjam, definitivno vreden svoje cene!<3 🙂

 8. Tudi na mojem seznamu želja, ampak zaenkrat se ne morem pripraviti v to investicijo. Sem pa že slišala veliko dobrega in tvoja ocena to potrjuje. Super objava;).

 9. Arganovo olje imaš za obraz? Upam da boš tudi poročala kako se obnese, jaz sem ga mislila za lase kupit, ko mi kokosovega zmanjka 🙂

 10. Definitivno! Pa še če imajo kakšno akcijo, potem se že res splača 🙂

 11. Tudi jaz sem se na podlagi dobrih ocen odločila zanj in mi ni žal. Je pa res drag, ampak ena stekleniča traja izredno dolgo. Hvala 😉

 12. uuu si me čisto navdušila ! če bi zagotovo vedela, da bi delovalo na moji koži bi dala kolikor je potrebno,ker moja koža je preveč občutljiva in me zato vsakič preseneti 🙁 slišati pa je to olje res odlično 😉

 13. nisam još probala šipkovo ulje, trenutno koristim jojobino i ono od pšeničnih klica i jako mi pašu 😀

 14. Mja, nažalost je nemogoče zagotovo vedeti :/ Se mi je tudi že zgodilo, da je bil kakšen izdelek za nego kože izredno pohvaljen, vendar meni nikakor ni odgovarjal. Če pa ga slučajno preizkusiš pa definitivno poročaj kako si zadovoljna z njim! 😉

 15. Jojobino ulje sam i ja koristila ali nekih velikih promjena i izboljšanja kože nisam primjetila ali je ipak jeftinije nego ovo šipkovo 🙂 Sada idem strica googla pitat kakve učinke ima ulje pšeničnih klica, nikad čula ili se možda kod nas v Slo. nekako drugčije zove 😉

 16. odavno me zanima ovo ulje, sada ga još više želim 😀

 17. Stvarno je super, tako da kad budeš u mogučnosti obavezno ga isprobaj 😉

Dodaj odgovor