DEBORAH Nude Beige smokey eye palette

Znamka Deborah je konec leta 2014 dvignila izredno veliko navdušenje med oboževalci ličil, kajti predstavila je nove palete senčil, ki jih lahko uporabljamo tako za dnevno kot tudi večerno ličenje, primerne pa so predvsem za zadimljen videz oči. Na promocijskih fotografijah so popolnoma vse paletke Deborah Secrets of smokey eye izgledale čudovito, a v živo me je zares prepričala le paletka Nude Beige.

Gre za ljubko, majhno paleto senčil, katere embalaža je narejena iz čvrste, črne plastike. V notranjosti se skriva dokaj veliko ogledalo, ki je vedno pozitivna stvar, saj nam omogoča hiter pregled in popravek senčil (ali ličil nasploh) na poti. Prav tako pri Deborah Smokey eye paletkah ni nepotrebnega dodanega aplikatorja senčil, ki je v večini primerov tako ali tako neuporaben, saj so čopiči veliko boljša izbira za nanos senčil. Zaradi svoje majhnosti in trpežnosti embalaže je paletka Nude Beige popolna spremljevalka na potovanjih. Poleg tega z njo lahko ustvarimo tako nežen dnevni videz, kot tudi močnejši večerni videz zadimljenih oči, kar pomeni da potrebe po nošenju dodatnih senčil dejansko sploh ni.

V paletki se skriva 6 različnih odtenkov senčil, ki so razporejeni od najsvetlejšega do najtemnejšega odtenka. Na spodnji strani paletke je celo narisano in napisano kateri odtenek spada na katero področje veke, ampak za začetnice ličenja to ni ravno primerno, ker uporaba vseh šestih odtenkov na enkrat ni lahek zalogaj. Sama sicer za dnevni videz uporabim zgolj tri odtenke iz paletke in če dobro pomislim vseh šestih na enkrat zagotovo ne bi uporabila, ampak to je stvar osebnih preferenc.

Prva in tudi najsvetlejša senčka je namenjena osvetljevanju notranjih kotičkov oči in področja tik pod obrvmi. Kot se za tovrstne senčke spodobi, vsebuje fino mlete bleščice in svojo vlogo osvetljevanja dobro opravi, ni pa nek presežek. Druga senčka je mat in rahlo bež obarvana ter s tem odlična izbira za izenačitev barve celotne veke. Tretja in četrta senčka naj bi bili prav tako mat, a se jim je v tej paleti ustvarjanje mat senčk nekoliko ponesrečilo in so le dober približek temu, vseeno pa bi rekla da niso popolnoma mat. Sama tretjo senčko uporabim v gubi in četrto na zunanjem delu očesa. Pete in šeste senčke, razen za namene testiranja obstojnosti nisem uporabljala, dejansko pa sta od vseh senčil v paleti najbolj pigmentirani senčki in obe vsebujeta fino mlete, mikro bleščice.

 

Obstojnost senčk je presenetljivo dobra, kajti skupaj z Art Deco podlago na mojih mastnih vekah zdržijo cel dan (beri več kot osem ur), opazim le rahlo zbledelost barve, a to me pretirano ne moti. Pri senčilih mi je važno le, da se ne naberejo v gubi, kar se mi pri tej paletki še ni zgodilo, kljub super napornem dnevu. Edini minus bi paletki pripisala zaradi slabše pigmentiranosti (sploh prvih treh) senčk in zaradi opaženega »fall-outa« oziroma izpadanja in prašenja senčk ob nanosu na veke. Še dodaten minus predstavlja cena, ki se giblje okoli 12€ do 14€. Ni med najcenejšimi, poleg tega pa so meni osebno Sleek paletke v primerjavi s to nekoliko boljše.

 

 

________________________On the promotional photos all Deborah Secrets of smokey eye palettes looked fabulous, but the one that really convinced me was Nude Beige.
It has a lovely small and sturdy packaging that is made from black plastic. Inside of palette we can find fairly large mirror. Let’s admit it – mirrors are always a positive thing because they allow us a quick checkup and correction of make-up, especially on the go. Deborah Smokey eye palette doesn’t include unnecessary applicator for eyeshadows, which in most cases is useless anyway. Due to it’s small size and sturdy packaging Deborah Nude Beige palette is perfect companion on trips. With this palette we can create a gentle daily make-up look as well as stronger evening smokey eye look, which means that the need for additional eyeshadows actually doesn’t exist.
Deborah Nude Beige palette has six different eyeshadows, that are arranged from the lightest to the darkest shade. At the bottom of the palette we can find six step instruction on how and where to apply individual eyeshadow color.
The first and brightest eyeshadows is supposed to be highlighter, designed to illuminate inner corners of the eyes and the area just below the eyebrows. The second in the row is matte eyeshadow in light beige color, and it’s task is to even out color of eyelid. The third and fourth eyeshadow are supposed to be matte, but somehow they managed to make them look more satin with hint of matte, so basically I’m trying to say they are not completely matte. I use the third eyeshadow in the crease and fourth one in the outer part of the eye. Fifth and sixth eyeshadow are not my favourite for day look, but are perfect for evening make-up to intensify the look. Of all the eyeshadows in the palette these last two are the most pigmented and they both contain fine shimmer.

Lucky for me, those eyeshadows are together with Art Deco primer quite longlasting, even on my oily eyelids. The only downside of this palette is poor pigmentation (especially the first three eyeshadows) and I also noticed a bit of fall-out. Additional downside represents the price – costs around 12 – 14 €. 

________________________  

 

Katera izmed novih Deborah paletk pa je bila vam najbolj všeč?
 

Morda vam bo všeč tudi ...

8 Comments

 1. Super ocena! :))
  Tudi meni so na promocijskah slikah vse pritegnile in le stežka sem se odločila, katero kupit. tale naravna je bila med favoritkami. No, nazadnje je v moji košarici pristala tista najtemnejša. Sta pa me za rojstni dan z vijolično presenetila še moj brat in njegova punca – ki je videla mojo WL na moji FB strani., yay 😛 Sicer nisem še uspela nobene preizkusit, ampak glede na to, da sta obe čisto po mojem okusu, se veselim testiranja.

 2. Odtenki so res lepi, škoda ker niso bolj pigmentirani, kot si že sama omenila. Izgleda zelo priročna paletka; embalaža pa izgleda preprosta, ampak meni so take zelo lepe- minimalistične 🙂 xx Maja
  http://modern-muffin.blogspot.com

 3. res čuduviti odtenki ! pa tudi cena je popolnoma primerna 🙂 komaj čakam, da vidim kako ustvarjaš s to novo paletko 😉

 4. Hvala! 😉
  Hihi, no potem se le splača delati wishliste na blogu če te takole lepo presenetijo 😛

 5. Ja sploh če imaš rada te barve senčk, jaz jih nikoli nimam dovolj. Kdo bi si mislil, da obstaja toliko odtenkov rjave 😀

 6. Embalaža je izredno trpežna, mislim da je edina paletka v moji zbirki za katero me ne skrbi da bi se kakorkoli poškodovala.
  Ja res škoda, ampak za preprost dnevni videz se kar dobro odreže 😉

 7. Meni je sicer malce previsoka, ampak zato pa so raznorazni popusti 😀
  Nameravam v prihodnosti (beri: ko bo lepše vreme in bo možno slikanje v normalni svetlobi) narediti kakšen MU look z njo 😉

Dodaj odgovor