London v treh dneh

London v treh dneh? Mesto tako veliko kot je London bi lahko raziskovali celo večnost, a kot turist se enostavno moraš odločiti kaj si želiš videti. Načrtuj! Preveri instagram #london, preberi bloge, vzemi zemljevid v roke in si označi kaj vse si želiš videti. Moj izbor za London v treh dneh je bil naslednji:

London v treh dneh: 1. dan

Primrose Hill – Regent park

Preden sva se spravila do Regent’s parka, sva obiskala znameniti prehod za pešce na Abbey roadu, kjer so se sprehajali člani skupine The Beatles.  Ja, še zmeraj se tam turisti z največjim veseljem slikajo in ustavljajo promet. Sledil je lahkoten sprehod do Reagent’s parka in vzpon na majhen, a znamenit hrib Primrose Hill. Razgled je čudovit in z največjim veseljem bi še kakšno uro ali dve ostala tam in občudovala London.

Primrose hill Primrose hill Primrose hill

Piccadilly Circus

Piccadilly trg je za obiskovalce zanimiv zaradi svetlobnih oglasnih panojev, uličnih umetnikov, predvsem pa je dobro izhodišče za nakupovanje. Gre za izredno prometen trg saj se tu križa pet glavnih cest Londona.

China town

Ljubitelji kitajske hrane boste v tem predelu Londona uživali in si dodobra privoščili njihove dobrote, ki te nasitijo, da se kasneje komaj spraviš raziskovat preostali del Londona.

China town

Trafalgar square ali Trafalgarjev trg z narodno galerijo

Trg poln ljudi, ki si vzamejo čas in posedajo tu ob lepem vremenu, se hladijo ob fontanah in občudujejo ulične umetnike.

Trafalgar Trafalgar

Skozi St. James park do Buckinghamske palače

Od Trafalgarjevega trga sva se kar skozi St. James park odpravila do Buckinghamske palače. V Londonu je čisto običajno, da kar sredi parka ležeš na travo in si odpočiješ. Vzameš si 5 minut časa in uživaš obdan z zelenjem, kakšno račko in ostalimi ljudmi. Ko je premora konec, se odpraviš dalje – v najinem primeru do Buckinghamske palače, ki je vsekakor najbolj prepoznaven simbol Londona.

Park Park Park

Household Cavalry Museum

Pot naju je od Buckinghamske palače skozi St. James park vodila do konjeniškega muzeja, ki je od zunaj videti absolutno čudovit – noter pač nisva šla, kajti mudilo se je do sodobne londonske atrakcije, ki jo vidite v ozadju.

Cavalry museum

London eye

Sodobna londonska atrakcija, ki privablja predvsem turiste. V poletni vročini priznam, da me niti malo ni mikalo, da bi stala v dolgi vrsti, zna biti pa panoramski ogled mesta izredno lep. V kolikor si želite panoramski ogled mesta popolnoma zastonj, potem si rezervirajte brezplačno karto za Sky Garden.

London eye

Camden market

Ker sva zjutraj pojedla obilen zajtrk, si vmes privoščila manjši prigrizek, je bil skrajni čas za pozno kosilo. Odpravila sva se do umetniškega Camden marketa, kjer zagotovo najdeš nekaj dobrega da si napolniš trebušček, najdeš pa tudi izredno veliko stojnic kjer prodajajo svoje umetnine.

Camden market Camden market Camden market

London v treh dneh: 2. dan

Vremenska napoved: dež, dež, dež. In takrat se vsi turisti odločijo za oglede muzejev, kajti večina muzejev v Londonu omogoča brezplačen vstop. Science Museum ali muzej znanosti in Natural History Museum sta eden ob drugemu in sta tako velika, da jima z lahkoto lahko namenimo en dan ogleda. Science Museum ali muzej znanosti nas popelje skozi znanstveni in tehnološki razvoj, pri tem pa se zabavamo z interaktivni igrami.  Natural History Museum je namenjen raziskovanju našega sveta, živih bitij, njihovega razvoja in meni najljubši del – raziskovanje kamnin. Kaj pa je lepšega kot videti ametiste, ahate, opale in ostale dragocene kamne.

Natural history museum

London v treh dneh: 3. dan

St. Paul’s Cathedral

Najbolj znana katedrala v Londonu, ki je videti prav mogočno. Za ogled je treba odšteti kar nekaj funtov, lahko pa se sprehodiš do zgornjega poslopja in od tam občuduješ mesto. Če želiš v objektiv fotoaparata ujeti super fotko katedraline kupole, se obvezno odpravi na Millennium Bridge.

St. Paul's Cathedral

Tower bridge

Tower bridge je zagotovo eden najbolj znanih mostov na celem svetu in ko si v Londonu, ga pač moraš videti, se sprehoditi preko njega in uživati razgledu.

Tower bridge

Borough market

Ker moraš nekaj tudi pojesti! Na Borough marketu najdeš hrano z vsega sveta, sveže stisnjene sadne sokove, stojnice z ročno izdelanimi in pridelanimi izdelki. Dežuje? Ni problema, večji del Borough marketa je pokrit, ob obrobju pa najdeš tudi leseni amfiteater kjer se lahko usedeš in v miru poješ izbrano hrano.

Borough market Borough market

To je moj London v treh dneh. Z veseljem bi se odpravila še v Britanski muzej, do Kensingtonske palače in obiskala London, ko Big Ben ne bodo več prenavljali. Kaj vse se še splača ogledati v Londonu?

Morda vam bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor