London v enem dnevu

London je mesto, ki ti je preprosto všeč ali pa ne. To mesto priložnosti ponuja ogromno zanimivih znamenitosti, spoznavanje kulturno različnih ljudi, slovi po muzejih, bogati zgodovini in navsezadnje po pivnicah, kjer lahko preizkušaš raznorazne vrste piva. Kako si torej ogledati London v enem dnevu?

Načrtuj! Ja, vzemi zemljevid v roke in si označi kaj vse si želiš videti. Moj izbor za en dan je bil naslednji:

Muzej voščenih lutk Madame Tussauds

“Madame Tussaund

Če še nisi bil/ v nobenem muzeju voščenih lutk, tako kot jaz ne, potem je to edina logična izbira. V kolikor si v katerem že bil/a, lahko brez slabe vesti preskočiš tega v Londonu in si ogledaš raje kaj drugega. Vstopnice si vsekakor priskrbite prej preko spleta in se odpravite bolj zgodaj do muzeja, saj znajo biti vrste res dolge. Naredi kakšno dobro fotko s kraljevo družino, svojim najljubšim filmskim igralcem, slavnim športnikom ali pa kar s predsednikom Amerike.

Piccadilly Circus

Piccadilly Circus

Piccadilly trg je za obiskovalce zanimiv zaradi svetlobnih oglasnih panojev, uličnih umetnikov, predvsem pa je dobro izhodišče za nakupovanje. Gre za izredno prometen trg saj se tu križa pet glavnih cest Londona.

Tower bridge

Tower BridgeTower Bridge Tower bridge

Tower bridge je zagotovo eden najbolj znanih mostov na celem svetu in ko si v Londonu, ga pač moraš videti, se sprehoditi preko njega in uživati razgledu.

Borough market

Borough market Borough market

Ker moraš nekaj tudi pojesti! Na Borough marketu najdeš hrano z vsega sveta, sveže stisnjene sadne sokove, stojnice z ročno izdelanimi in pridelanimi izdelki. Dežuje? Ni problema, večji del Borough marketa je pokrit, ob obrobju pa najdeš tudi leseni amfiteater kjer se lahko usedeš in v miru poješ izbrano hrano.

London eye

London eye

Sodobna Londonska atrakcija, ki privablja predvsem turiste. V poletni vročini priznam, da me niti malo ni mikalo, da bi stala v dolgi vrsti, zna biti pa panoramski ogled mesta izredno lep. V kolikor si želite panoramski ogled mesta popolnoma zastonj, potem si rezervirajte brezplačno karto za Sky Garden.

Buckingham palace

Buckingham palace Buckingham palace

Nikoli bližje kraljevi družini. Buckinghamska palača je vsekakor najbolj prepoznaven simbol Londona. Kraljeva straža pa je vsekakor bolj zanimiva kot sama palača. Če vas noge še ubogajo, se sprehodite tudi do mestnega parka St. James in si tam privoščite poležavanje na travi.

Londonski pub

Ob koncu dolgega dne si privoščite osvežilno pijačo v eni izmed znamenitih londonskih pivnic.

Si ena izmed tistih oseb, ki ji je London všeč ali ne?

Preberi si še: kaj lahko počneš če imaš 3 dni časa v tem velikem mestu.

Morda vam bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor