Kam na kratek izlet po Sloveniji?

Zagotovo ste že kdaj razmišljali kaj bi počeli čez vikend oziroma kam bi šli, a se vam ni utrnila niti ena sama dobra ideja in ste zato ostali kar doma. Napaka! Slovenija ponuja ogromno čudovitih destinacij in ker je tako majhna dežela, so izbrane destinacije dosegljive v enem samem dnevu. Zapustite udobje lastnega doma in se odpravite na kratek izlet z namenom, da si napolnite baterije za nove podvige. Torej, kam na kratek izlet po Sloveniji?

ARBORETUM VOLČJI POTOK

Odpočijte si ob pogledu na čudovite tulipane in ostale rastlinske vrste. S seboj vzemite majhno odejico, jo po dolgem sprehodu po arboretumu pogrnite po tleh in si odpočijte ob pogledu na prekrasno pokrajino. Podajte se po energijski poti in si privoščite trenutek za meditacijo. Odklopite zunanji svet in se posvetite sebi. Včasih je to še kako pomembno. Če so z vami otroci, pa bodo gotovo uživali ob tekanju naokoli, ob pogledu na dinozavre in ob otroških igralih.

VELIKA PLANINA

Peš ali z nihalko, to je sedaj vprašanje. Če niste ravno v dobrem odnosu s svojo kondicijo, potem je nihalka pravi odgovor. Verjemite, vseeno bo to kar konkreten sprehod in ob koncu dneva boste pozitivno izmučeni. Ampak, zakaj na Veliko planino se sprašujete? Pravljična idila pastirskega naselja vas bo v hipu prevzela in preplavilo vas bo otroško navdušenje. S soncem obsijane koče, mirnost okolja in narava. Več ne potrebujete.

PEŠ NA LJUBLJANSKI GRAD

Privoščite si sprehod po starem delu Ljubljane, naročite si kepico sladoleda in se nato podajte kar peš na Ljubljanski grad. Že takoj, ko prispete na vrh vas čakajo klopi, kjer si lahko naberete novih moči in se nato podate okoli gradu ter občudujete razgled na glavno mesto Slovenije, ki vam ga ponuja mogočna trdnjava.

BLED

Bled nas očara z razgledom na daleč najbolj popolno pokrajino, razvaja sladkosnedce z znamenitimi blejskimi kremšnitami in nudi širok spekter športnih aktivnosti vse od pohodov na bližnje hribe pa do plavanja, kolesarjenja in celo kanjoninga. Ob prvem obisku Bleda se vsekakor povzpnite na Blejski grad, saj je razgled od tam neprecenljiv. Glavno vlogo ima razgled na blejsko jezero s čudovitim otočkom. V kolikor ste ljubitelj zgodovine si lahko ogledate muzejsko zbirko, ki prikazuje zgodovinski razvoj Bleda. Za spominek si lahko pred grajsko kovačnico daste natisniti svoj lastni zlatnik, v grajski kleti kupite steklenico vina in jo zapečatite z voskom ali pa si naročite Laško pivo, se usedete ob obzidje in si globoko v spomin vtisnete vso lepoto Bleda. Nikar pa se ne pozabite slikati poleg znamenitega srčka ob jezeru.

VINTGARJEVA SOTESKA

Le nekaj kilometrov stran od Bleda se skriva soteska, ki jo je izdolbla reka Radovna. Po lesenih mostičkih se sprehodimo po kilometer in pol dolgi soteski polni zelenja, prisluhnemo reki in njenim brzicam, se ohladimo pod kapljicami vode, ki na naše glave padajo direktno s skalovja ob poti, poslikamo kamniti most bohinjske železnice katerega lok se izgubi nekje med drevesi in na koncu slap Šum s svojo mavrico.

Kam bi se / se boste odpravili na enodnevni izlet po Sloveniji?

Morda vam bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor