Prenova stanovanja: prej in potem

Pride čas, ko se je potrebno iz varne cone udobja odseliti in si ustvariti lastno gnezdo. Čas prenove in opremljanja stanovanja. Čas, ko si poln veselja, navdušenja, zagona, a hkrati čas, ki ti posrka kar nekaj živcev predvsem pa denarja. Z vsako prasko na steni in pohištvu se manj živciraš in na koncu prideš do točke, ko si rečeš, da je vseeno vse lepo in popolno. Prenova stanovanja. Prej in potem. Opremljanje stanovanja – kje kupiti, kaj kupiti, kam postaviti, odločitve in kompromisi.

Kaj vse mora imeti stanovanje? V katerem nadstropju naj bo, je pomemben balkon, koliko sob, kakšna je razporeditev prostorov, vse to in še več. Če si srečko, potem najdeš stanovanje, ki ustreza vsem tvojim kriterijem, drugače se kakšnemu odrečeš. Izbereš stanovanje in potem se šele vse začne.

Prenova stanovanja: prej in potem. Pred prenovo (takoj ob nakupu).

Prva faza prenove in opremljanja stanovanja je, da vse česar ne želiš vržeš ven. In stanovanje kar na enkrat postane prazno, še več: grozno! Vsepovsod same luknje, prah, skratka nič od nič. Potem pa se počasi postavlja v red. Elektrika, vodovod, estrih, stene nato pa že polaganje laminata, ploščic, beljenje sten in najboljši del – pohištvo.

Prenova stanovanja: prej in potem. Vse mora ven!

Po peti pregledani trgovini s ploščicami, se vrneš v prvo in tam še dve uri izbiraš in gledaš in tipaš če so to res tiste ploščice, ki si jih želiš imeti. S talnimi oblogami je popolnoma ista zgodba. Boš vinil, parket, laminat in kakšne barve naj bo, pri vsem skupaj pa je potrebno gledati še ceno. Jaz sem svoje ploščice za kuhinjo in predsobo našla v Litiji – Jernej Top dom, za kopalnico pa v Merkurju. Odločila sva se za laminat sibirski hrast v Sam d.o.o. kjer sva vzela tudi vsa sobna vrata. Odločitev za luči je padla v trgovini Bauhaus in Mömax. In kar na enkrat je čas za pohištvo in meritve. Kje bo stala miza, pa police, pa to in ovo. A uspešno izbereš in tadaaaaa, tvoj dom je končan.

Prenova stanovanja: prej in potem. Prenova stanovanja Prenova stanovanja Prenova stanovanja Prenova stanovanja: prej in potem.

Prenova stanovanja: prej in potem. Končno konec.

Prenova stanovanja: prej in potem. Prenova stanovanja: prej in potem. Prenova stanovanja: prej in potem. Prenova stanovanja: prej in potem. Prenova stanovanja: prej in potem.

Vas zanima kako sta danes videti kopalnica in kuhinja?

Dodaj odgovor