EGIPT: Hurgada (Iberotel Aquamarine Resort)

Eno izmed najbolj znanih letovišč v Egiptu je definitivno Hurgada, nekoč majhna ribiška vasica, danes turistični raj. Hotelski kompleksi in bazarji preplavljeni s turisti na enem delu mesta imenovanem Sakkala in lokalno prebivalstvo na drugem delu mesta imenovanem Dahar. Predvsem vedno sončno vreme in koralni grebeni so tisti, ki privabljajo ljudi. Da pa bi bil dopust še lepši je pomembna tudi izbira pravega hotela. V današnji objavi zato nekaj besed o hotelu Iberotel Aquamarine Resort v Hurgadi.

Iberotel Aquamarine Resort sem obiskala leta 2012 in tam preživela kar dva tedna. Hotel se nahaja približno 15 kilometrov stran od letališča, tako da vam je, v kolikor se za ta hotel odločite, prihranjena dolgotrajna vožnja z avtobusom. Tudi za nakupovanje je poskrbljeno, saj je ulica nedaleč od hotela polna majhnih trgovinic z zlatom, dišavami, papirusom, spominki in podobno, razživi pa se šele v večernih urah. V Cleopatra bazarjih so že postavljene cene, drugje se pač pogajaš in skušaš zbiti ceno kolikor se le da. Približno 4 kilometre stran se nahaja tudi nakupovalni center Senzo mall, kjer najdete trgovine z oblačili, modnimi dodatki, lekarno, McDonald’s in podobno.

Zdaj pa na sam hotel Iberotel Aquamarine Resort.

Hotelsko osebje je izredno ustrežljivo in prijazno, obvladajo celo več tujih jezikov, čistilce muči le slabo znanje angleščine, a z malo mahanja z rokami in po potrebi tudi z nogami, se že dogovorite, da potrebujete novo brisačo v kopalnici ali karkoli drugega. Vso osebje za hotel, hotelske sobe, okolico, bazene, bare, restavracije, izredno dobro skrbi in čistoča je res na nivoju. Kakšen evro puščen na vzglavniku za čistilca sobe, bo deloval kot motivacija in na postelji vas bodo čakale umetnine iz brisač – od rožic, labodov pa vse do srčkov. 

 

 

 

 

 

 

Animatorji skozi dan zabavajo hotelske goste z raznoraznimi športnimi igrami, zvečer pa pripravijo predstave. Ko uživate na ležalnikih ob bazenih ali morju vas prvih nekaj dni obletavajo tudi ponudniki izletov po Egiptu, delavci iz SPA-ja, ponudniki frizerskih storitev, a prijazen NE povsem zadostuje, tako da vas bodo drugič le prijazno pozdravili in vljudno vprašali kako ste ter ali ste si slučajno premislili in bi želeli njihove storitve, potem pa odšli dalje. Ker gre za izredno velik hotel ima posledično tudi ogromno število bazenov, tako za otroke kot tudi odrasle. Na začetku je bolj »party« bazen, potem je na voljo še sprostitveni bazen kjer so ležalniki kar v vodi, pa dva bazena s tobogani, še en bolj umirjen bazen skoraj pri plaži in sigurno sem še kakšnega pozabila. Plaža je lepa, a je umetno nasuta z drobnim peskom iz puščave. Če želite plavati v morju je to skoraj nemogoče, saj je voda (ob plimi) kakšnih 500 metrov izredno nizka oziroma jo ob oseki sploh ni. Velik plus hotela bi bil definitivno zgrajen pomol do koralnega grebena, do katerega se moraš sedaj prebijati peš po vodi in ostrih školjkah ter kamnih, tako da s seboj obvezno vzemite čevlje za v vodo. Ko pa enkrat prispeš do koralnega grebena se vsa hoja poplača, saj je podvodni svet tam res osupljiv in raznolik. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Še en pomemben faktor čez katerega se turisti največkrat radi pritožijo: hrana. V tem hotelu je luksuz. Dejansko je izbira hrane za zajtrk, kosilo, večerjo ter vmesne malice resnično okusna in  raznolika. Za zajtrk dobiš vse kar ti srce poželi: palačinke, sladka in slana peciva, jajčka na sto in en način, jogurte, mleko, kosmiče, salame, sire, sadje in še in še. Kosila in večerje vedno spremljajo testenine, riž in pomfri, solate, juha, kuhana in popečena zelenjava, musaka, lazanje, vsaj dve vrsti mesa – včasih meso pečeno zunaj na žaru (ampak brez svinjine!), ribice, rakci, sladice in sadje. Ne vem kateri normalen človek bi se čez takšno pestro izbiro pritoževal ali celo rekel da je bil večino časa lačen. Poleg tega ima bar ob plaži tudi hamburgerje in hot doge v času malice. Potrebno je omeniti še najpomembnejšo stvar: koktejle! Lobby bar je odprt 24 ur na dan in v večernem času se na terasi s čudovitim pogledom na osvetljene bazene še kako prileže kakšen mojito ali dva.

 

 

 

 

 

 

 

Hotel Iberotel Aquamarine Resort je torej vreden obiska, ponuja vam čudovito sprostitev in vsekakor vam tam ne bo dolgčas. Čez izredno malo stvari se boste lahko pritoževali in na koncu boste morali priznati, da si zasluži dobro oceno.

Morda vam bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor